Laptop ASUS VivoBook 15 X540NA-GQ005, pret, pareri (review)

    Laptopul ASUS VivoBook 15 X540NA-GQ005 este un companion perfect pentru calatorii, folosire intensa in cazul unui serviciu ce necesita multe deplasari, un laptop care il porti cu usurinta in ruscaul aferent pe distante lungi sau mai scurte. Este un model care odata ce l-ai pus in rucsac-ul de munca nici nu iti vei da seama ca il ai dupa tine, e atat de mic incat greutatea sa e aproape nesimnificativa. Nu adera la ideea de performante superioare, fiind gandit sa acopere nevoile de utilizare obisnuita ce includ scoala online, navigare online sau utilizarea serviciilor de Office, pentru documente sau tehnoredactare. Pentru o utilizare stricta in cazul scolii online, ASUS VivoBook 15 X540NA-GQ005 este mai mult decat suficient. 

Laptop ASUS VivoBook 15 X540NA-GQ005 (Procesor Intel® Celeron® N3350 2.40 GHz, Kaby Lake, 15.6" HD, 4GB, 500GB HDD, Intel® HD Graphics 500, Negru

 

Acest laptop compact si usor de 15,6 inch este alimentat de un procesor Intel si ofera pana la 10 ore de viata a bateriei. Este laptopul ideal pentru utilizare zilnica si divertisment.

 

    Cantareste aproximativ 2 Kg si vine dotat si cu o baterie puternica care iti va oferi o autonomie considerabila de pana la 6-7 ore de utilizare intensa. Culoarea sa Chocolate, ne da impresia ca avem in fata un model mult mai scump, la acest lucru contribuind si constructia sa foarte bine finisata. Proiectarea sa este unica si durabila datorita balamalelor care au fost supuse unui test de 20.000 de cicluri in probe deschise si inchise. ASUS X54 este echipat cu o carcasa solida si usoara, ce cantareste doar 2 kg – fiind solutia ideala pentru utilizare portabila. Finisajul sau premium va atrage cu siguranta atentia.

Laptop ASUS VivoBook 15 X540NA-GQ005 (Procesor Intel® Celeron® N3350 2.40 GHz, Kaby Lake, 15.6" HD, 4GB, 500GB HDD, Intel® HD Graphics 500, Negru

      Tastatura se prezinta foarte bine, este silentioasa avand pozitionate tastele in zone accesibile ideal pentru cei care il vor folosi intens la dactilografie. TouchPad-ul raspunde foarte bine la comenzi si nu incomodeaza la tastat fiind setat in parametrii optimi de sensibilitate. Proiectat pentru o reactie extra-sensibila, touchpad-ul include tehnologia de respingere a palmei cu Windows Precision Touchpad, care este condus de un algoritm exclusiv. Acest echilibru perfect intre sensibilitate si utilizare faciliteaza navigarea fara efort cu aplicatiile Windows si alte caracteristici. Tehnologia ASUS IceCool le ofera modelelor X54 un design intern unic ce rezolva problemele de confort cauzate de supraincalzire prin prevenirea acumularii nedorite de caldura in zona suportului pentru palme. Aceasta pastreaza o temperatura de 28°C – 35°C la suprafata suportului pentru palme – semnificativ mai mica decat temperatura normala a corpului uman. Aceasta structura interna exclusiva plaseaza componentele generatoare de caldura la distanta maxima fata de punctul de interactiune cu utilizatorul si, prin utilizarea sistemului performant de racire cu radiatoare si orificii de aerisire, va ofera un nivel ridicat de confort chiar si in cazul utilizarii pe termen lung.

   Display-ul de dimensiune 15.6 inchi este suficient de bun pentru a oferi imagini de calitate la o rezolutie HD cu 1366 x 768 pixeli. Caracteristica speciala Anti-Glare va actiona de fiecare data atunci cand luminozitatea din camera este mai mare sau razele soarelui bat in ecran limitand stralucirea ecranului. Aceasta dispune de patru moduri de afisare vizuale, ce pot fi accesate printr-o singura apasare de buton. Modul Culori Puternice optimizeaza contrastul pentru vizualizarea de fotografii sau urmarirea de clipuri video si filme; Modul Eye Care reduce nivelul de intensitate al luminii albastre si este ideal pentru citit pe perioade lungi de timp. Modul Normal a fost optimizat pentru sarcini de utilizare zilnica; in timp ce Modul Manual este utilizat pentru ajustari avansate ale culorilor.

     Performantele tehnice sunt asigurate de procesorul Intel Celeron Dual Core N3350 tactat la frecventa de 1.1 Ghz care poate urca chiar si pana la 2.4 Ghz in modul Turbo Boost. La capitolul memorie vine cu 4 Gb RAM de generatie DDR4 iar spatiul de stocare este reprezentat de o memorie de tip HDD de 500 Gb. Pentru un plus de viteza, poti lua in calcul trecerea in timp la un SSD, care sa aduca un aport considerabil la timpul de incarcare al aplicatiilor si pornirea mai rapida a sistemului de operare. In configuratia curenta, laptopul nu beneficiaza de sistem de operare preinstalat, deci poti alege fie intre un Linux sau un Windows dupa preferinte. Integrata pe procesor, chipsetul grafic din seria Intel HD Graphics 500 este ideal pentru vizualizarea filmelor la rezolutii superioare dar si pentru jocuri video ce nu necesita performante grafice extraordinare. 

      Sta bine si la capitolul conexiuni existant numeroase posibilitati de conectare cu alte dispozitive multimedia prin: 1 port HDMI si doua iesiri USB 2.0 si unul USB 3.0. Cu acest laptop te poti conecta la internet prin wireless si poti face transfer de fisiere utilizand modulul bluetooth 4.2. Bateria inclusa de 2 celule ofera o autonomie de pana la 6-7 ore, suficient pentru orice calatorie de durata.

     Sunetul de calitate este impus de cele doua difuzare stereo dispuse simetric cu microfon integrat. Camera foto/video HD este ideala pentru cei care vor sa comunice prin retelele de socializare sau prin Skype detinand chiar si un certificat de calitate in acest sens (recomandata de catre cei de la Skype). 

Recomandare:     

         Laptopul ASUS VivoBook 15 X540NA-GQ005 este un dispozitiv minunat, un adevarat companion pentru calatorii disponibil la un pret accesibil: Verifica oferta pret

         Zilele acestea beneficiezi si de o reducere nu foarte mare dar bine venita pentru acest model, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret actualizat

Laptop ASUS VivoBook 15 X540NA-GQ005 (Procesor Intel® Celeron® N3350 2.40 GHz, Kaby Lake, 15.6" HD, 4GB, 500GB HDD, Intel® HD Graphics 500, Negru