Televizor LG OLED55BX3LB, pret, specificatii tehnice (review)

    LG OLED55BX3LB este televizorul pe care il urmaresc anul acesta in campania de Black Friday, un model ce va beneficia de o reducere substantiala de pret, dar atentie, pentru un stoc redus de produse. Cate or fi nu se stie in mod exact, asa ca daca vrei sa fi sigur ca il prinzi la pretul promo de Black Friday, iti recomand sa il adaugi de pe acum la favorite, sa il gasesti rapid de acolo pentru a plasa comanda. LG OLED55BX3LB este cu siguranta un televizor care aduce numeroase beneficii modului de viata propriu, fiind atractia unei locuinte moderne, ecranul sau generos de 139 cm, expune imagini incredibil de bogate in culori lumina, la standardul UHD, 4K. LG OLED55BX3LB are la baza un pannel OLED, in care fiecare pixel este responsabil pentru culoarea pe care o arata. Televizorul este incredibil de subțire, de doar cativa mm. Datorită acestei calități, impresionantul model cu diagonală de 139 cm poate fi amplasat foarte aproape de perete, pretandu-se oricărui tip de decor, atat timp cat se regasește intr-o cameră spatioasa, pe masura impozantei sale. Unic prin forma si culorile transmise, televizorul OLED Lg este remarcatul nostru anul acesta, un device remarcabil ce reuseste sa iasa cu usurinta in evidenta daturita culorilor patrunzatoare expuse pe al sau ecran, tonuri de negru si alb, luminate din spate de fascicule OLED.

    Tehnologia OLED este in momentul de fata apogeul in privinta calitatii, un standard intalnit in cazul super televizoarelor lansate pe la expozitii, majoritatea greu accesibile din punct de vedere al pretului. Tehnologia OLED –  Pentru că sursa de lumină nu mai este fomată dintr-un panou, ci fiecare pixel de pe ecran este iluminat individual, ecranul poate să redea culori mai vii, negru perfect (pixelii se închid la scenele întunecate), iar lipsa cristalelor lichide garantează și mișcarea fluentă a imaginilor de pe ecran (mai exact, cu o latență de 0,001 milisecunde, față de 5 milisecunde în cazul LCD). Iar pe lângă avantajele legate de calitatea imaginii, există și avantaje care țin de design. Ecranul ultra-subtire, asemanator hartiei, adauga stil si eleganta interiorului, oriunde este amplasat. 

Televizor LG OLED55BX3LB, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa A

     Designul este unul unic impus de ramele care inconjoara ecranul fac din acest televizor sa arate ca o arma taioasa, marginile sunt atat de subtiri incat de la distanta par a fi armuri ascutite in care te-ai putea rani. Este extrem de subtire, ceea ce face posibila montarea televizorului mai aproape de perete. Acest ecran se potriveste perfect cu decoratiunile interioare, datorita tehnologiei sale de ultima ora. Luciul impus de materialele colorate in nuanta gri metalizat fac din acesta sa exprime in mod concret ideea de eleganta si frumusete in casa ta. Standul central in forma de T rasturnat ofera o continuitate si siguranta in ceea ce priveste pozitionarea pe orice tip de suprafata. 

         Cu ajutorul butonului central al telecomanzii ai acces rapid la interfata Smart, timpul de incarcare al acesteia este aproape instant, asta si datorita sistemului de operare propriu Web Os, exclusiv disponibil doar pentru televizoarele Lg. Se observa si faptul ca sistemul operat de catre cei de la Lg, Web Os a fost indelung testat iar acest lucru este vizibil prin timpul de acces foarte bun la orice aplicatie si modul intuitiv de utilizare a fiecarei functii. 

         Ecranul OLED de 139 cm beneficiaza de mai multe caracteristici de prelucrare automata a imaginii printre care: iluminare in PerfectBlack – amplifica nuanta de negru in imaginile redate, Perfect Colors – tehnologie ce implica managementul gamei largi de culori, Pixel Dimming – corectare la nivel de pixel in cazul imaginilor transmise slab calitativ, Ultra Luminance Supreme – imaginile sunt luminoase, mai clare si surprind mai bine culorile transmise, OLED master Engine – motor intern de prelucrare continua a imaginilor pentru a oferi imagini la o calitate cat mai apropiata de posibilitatile tehnice a televizorului, Resolution Upscaller – scalarea continul la rezolutie apropiata Full HD, HDR Effect – culorile prin viata, fiind definite expresiv pe partea de culoare, cald si rece, Active Noise Reduction – reduce pierderile de informatie in cazul scenelor ce se succed rapid. Toate aceste sisteme vor lucra impreuna pentru a crea efectul de claritate si apropiere de imaginea de realitate, chiar si atunci cand transmisia oferita de operatorul de cablu nu este una tocmai de cea mai buna calitate.

     De la aceasta noua generatie apar functii noi, cum ar fi un procesor grafic 4K de noua generatie a7 Gen 3 AI Processor cu functie inteligenta artificiala, ce stie acum sa deosebeasca mult mai bine evenimentele transmise, sa invete si sa adapteze mai corect imaginea in functie de evenimentul transmis. Procesorul AI α9 din a 3-a generatie cu un algoritm de invatare in profunzime analizeaza continutul afisat pe ecran pentru a-l afisa in forma cea mai imersiva posibila. Deasemenea tot la capitolul imbunatatiri generale amintim si tehnologia Nvidia G-SYNC ce ofera cea mai buna setare grafica pentru rularea jocurilor video pe televizor. Acest tv este cea mai buna alegere pentru jocuri.

      Alte functii de filtrare imagine, 4K Cinema HDR – HDR (High Dynamic Range) este noul standard pentru calitatea imaginilor. Acesta furnizeaza detalii delicate si culori realiste cu o gama mai larga de contrast. LG UHD TV accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro. Toate aceste sisteme vor lucra impreuna pentru a crea efectul de claritate si apropiere de imaginea de realitate, chiar si atunci cand transmisia oferita de operatorul de cablu nu este una tocmai de cea mai buna calitate. Poti chiar descarca de pe internet video-uri sau fotografii realizate in 360 grade pe care le poti vizualiza direct pe televizor. Unghiul de vizionare poate fi controlat dinamic cu ajutorul LG Magic Remote prin point & click, drag & drop iar cu ajutorul scroll-ului de pe telecomanda poti chiar controla zoom-ul de pe imagine.

    Magic Zoom permite un zoom selectiv pe un subiect selectat cu ajutorul telecomenzii Magic Remote. Cu ajutorul acestei functii esti sigur ca vezi toate detaliile din zona ta de interes. Magic Zoom functioneaza pe orice sursa video si are diferite moduri de utilizare de la o lupa rotunda dinamica la un chenar ce poate fi pozitionat fix sau dinamic. Acum poti chiar sa inregistrezi doar continut marit cu Magic Zoom. Experiența vizionării pe un astfel de TV este cu adevărat fascinantă, datorită negrului intens și culorilor aprinse. Pentru a atinge un contrast foarte mare, tehnologia ULTRA Luminance redirecționează luminozitatea economisită de la zonele întunecate către zonele în care imaginea este mai aprinsă, iar funcția Contrast Maximizer analizează constant datele de pe ecran și ajustează contrastul în funcție de fiecare scenă.

Televizor LG OLED55BX3LB, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa A

      Sistemul audio integrat Stereo Dolby Atmos  cu difuzoare WiSA surprinde prin calitate si profunzime, acesta avand o putere totala de 40 W RMS. Sistemul audio primeste o configurare tehnica noua de la generatia anterioara beneficiind mai nou de recunoastea tehnologiei AI – Artificial Inteligence – adapteaza sunetul in functie de evenimentul transmis, AI Acoustic Tuning – functie ce este la adevarata valoare atunci cand sunt transmise concerte audio, Clear Voice III, OLED Surround, etc. Sunetul poate fi sharuit si cu alte dispozitive din jur folosind tehnologiile de Bluetooth Surround Ready si Lg Sound Share. 

      Televizorul poseda numeroase iesiri externe, la care poti atasa device-urile tale preferate de stocare sau cele de redare continut media automat astfel: are 3 intrari USB 2.0, intrare Scart, minijack casti si 4 porturi HDMI. In momentul in care il setazi pe modul Sleep acesta va intra dupa intervalul de tip ales in modul Stand By. Tot la capitolul conectivitate trebuie sa remarcam ca acesta beneficiaza de conexiune la internet prin LAN si Wi-Fi. Versiunea bluetooth este una de actualitate, suportand standardul 5.0.

      Deasemenea modul de economisire inteligent al energiei permite calibrarea luminozitatii ecranului la lumina de interior a camerei, limitand astfel efectul de lucire si compensare lumina, lucru care duce la un consum mai redus energetic. Slotul CI+ este si el prezent. Consumul nominal in timpul functionarii sale este de doar 108 W.  

Televizor LG OLED55BX3LB, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa A

      Puterea de procesare este marcata de prezenta unul procesor Quad Core, suficient de puternic pentru a duce in spate aplicatiile din interfara dar si zona de media si televizor. Aceste rapoarte sunt marcate printr-un timp de raspuns bun la accesul la aplicatii dar si prin timpul destul de mic atunci cand tu ca utilizatori treci de la un canal la altul. Cu ajutorul tehnologiei Network File Browsing ai posibilitatea sa partajezi directoare si fisiere in retea, care pot fi apoi vizualizate cu ajutorul televizorului OLED Lg. 

       Televizorul OLED Lg ofera un suport diversificat in ceea ce priveste interactiunea cu alte dispozitive mobile, atat prin conexiune bluetooth, Mirrorring, Miracast prin modulul de WiDi. Comenzile de la distanta pot fi preluate in modul manual cu ajutorul telecomenzii sau cu ajutorul functiilor de recunoastere vocala prin PTT (Push to Talk). Ecranul poate fi impartit in doua, sa contina zona de Smart, doua posturi tv simultan sau un post tv si ecranul unui dispozitiv mobil conectat.Este compatibil cu foarmatele de imagine in 360  surprinse de camerele VR, permite inregistrarea de continut si in acelasi timp poate fi programat din timp sa execute anumite actiuni pe care le doreste utilizatorul.

Recomandare:

        Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant dotat cu tehnologii de ultima generatie la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

        Profita zilele acestea de reducerea semnificativa de pret si achizitioneaza-ti televizorul dorit la un super pret: Verifica pret actualizat