Laptop HP 15-ra049nq – Review si specificatii tehnice

      Laptopul HP 15-ra049nq este solutia ideala daca doresti un dispozitiv ultraportabil perfect atat pentru activitatile de business dar si pentru timpul liber. Arata foarte bine din punct de vedere al designului, lucru evident datorita calitatii materialelor din care acesta este realizat respectiv plastic negru mat. HHP 15-ra049nq este un model compact fiind o solutie destul de buna in cazul deplasarilor sau a lucrului de la distanta prin cafenele si alte locatii comode, greutatea sa de numai 2.1 Kg fiind un alt atuu pe care trebuie sa il iei in considerare daca vrei ca bagajul tau sa fie unul cat mai usor in rucsacul de spate. Nu este un model care sa exceleze la superlativ din punct de vedere hardware dar nici sa spui ca este prost gandit din punct de vedere al puterii de lucru, performantele fiind indeajuns de bune pentru activitatile simple ce inlud navigare in online, cititul de mail-uri, retele sociale, in unele cazuri programare, contabilitate si alte activitati ce tin de lucru la birou. Seara poti sa te relaxezi binemeritat in fata sa sa urmaresti un film sau serialul preferat, fara nicio problema. 

      Tastatura are un set de taste bine definite, mari ca dimensiune perfect atat pentru gaming acolo unde este cazul dar si pentru munca de birou sau in cazul celor care il vor folosi intens la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si ofera suport multitouch astfel ca iti va fi usor sa navighezi si sa faci diferite operatiuni in doar 2-3 miscari. Atat tastatura cat si touchpad-ul sunt waterproof astfel ca apa scapata pe taste nu va ajunge si la componentele interne ale laptop-ului.

      Display-ul este reprezentat de un LCD cu o diagonala de 15.6 inchi avand o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Suprafata mata a display-ului il va proteja pe acesta sa nu luceasca in fata unei surse de lumina puternice astfel incat munca in fata acestuia sa nu fie perturbata. In partea de sus pe rama superioara a display-ului de poate observa si camera web incorporata cu un senzor de 1.3 MP perfecta pentru conversatii pe Skype sau alte canale de comunicatie.

      Laptopul HP 15-ra049nq are o arhitectura pe 64 de biti astfel ca si Windows-ul care va fi instalat pe el va trebui sa indeplineasca aceleasi caracteristici de sistem. Sub carcasa acesta ascunde un procesor cu doua nuclee Intel Celeron N3060 tactat la frecventa nominala de 1.6 Ghz ce poate urca la 2.48 Ghz in modul Turbo Boost, alaturi de o memorie RAM de 4 Gb DDR4 si un spatiu de stocare de 500 Gb. Arhitectura de tip Braswell reprezinta un mare plus in cazul acestui model, fiind optimizata pentru un mod de lucru econom si de mare viteza la accesarea datelor, lucru care se va vedea in autonomia sporita daca il vei folosi exclusiv pe baterie. 

       Placa video integrata este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. Laptopul beneficiaza de difuzir si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe skype sau facebook cu prietenii. Sunetul va compensa imaginile transise prin prezenta a doua boxe integrate de 2.5 W x 2 de tip stereo ce emit un sunet clar in limitele de putere admise.

     Din punct de vedere al conectivitatii laptopul dispune de Wi-Fi, bluetooth, cititor card, doua porturi USB 3.1 si unul 2.0, port HDMI, VGA etc. Placa de retea este una d eultima generatie si suporta internet de mare viteza de pana la 1 Gb/s. Laptopul este echipat cu un acumulator cu 4 celule, acesta va oferi o autonomie de lucru ce va depasi cu usurinta pragul de 4 ore.

Recomandare:

       Laptopul HP 15-ra049nq este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

      Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

 

Laptop HP 15-ra049nq cu procesor Intel® Celeron® N3060 pana la 2.48 GHz, 15.6", 4GB, 500GB, DVD-RW, Intel HD Graphics , Free DOS, Black