Laptop HP 15s-fq1029nq, pret, specificatii tehnice (review)

    HP 15s-fq1029nq in configuratia curenta poate face fericit orice posesor, un device ultraportabil ce poseda componente hardware atent selectionate pentru a sustine performanta la cel mai inalt nivel. Recunoasterea meritelor nu se opreste doar aici, acest model avand deasemenea parte de un design complet schimbat, noua generatie de portabile perfecteaza destul de multe schimbari si la partea de aspect si exterior, fiind bine reprezentata si la acest nivel. HP 15s-fq1029nq este un model compact, usor de transportat in rucsacul de spate ce face parte din noua generatie 2020. Imediat ce l-ai comandat, poti lucra cu acesta deoarece beneficiaza de sistem de operare Windows 10 preinstalat. 

Laptop HP 15s-fq1029nq, Intel Core i5-1035G1 pana la 3.6GHz, 15.6" Full HD, 16GB, SSD 512GB, Intel UHD Graphics, Windows 10 Home S, argintiu

    Greutatea sa de numai 1.69 Kg este aproape insesizabila atunci cand te insoteste in bagajul de calatorie sau rucsacul de spate. In general persoanele cu probleme de coloana, vor aprecia greutatea acestuia, dar mai ales si faptul ca nu este limitat foarte mult atunci cand vine vorba de dimensiunile ecranului, cei 15.6 inchi la rezolutia Full HD fiind mai mult decat suficienti. HP 15s-fq1029nq este uimitor de subtire, avand dimensiuni masurate de 358.5 x 17.9 x 242 mm (W x H x D). Laptopul HP 15s-fq1029nq dispune de o constructie complexa din metal si plastic carbon, fapt ceea ce accentueaza ideea de premium si calitate. Fiind conceput cu un ecran cu rama ingusta, acesta este cel mai subtire laptop HP din seria FQ de pana acum. Un finisaj foarte bine finisat ii ofera un aspect clar, ireprosabil – de la tastatura inaltata, pana la designul indraznet, fiecare detaliu fiind conceput pentru confort si eleganta.

Laptop HP 15s-fq1029nq, Intel Core i5-1035G1 pana la 3.6GHz, 15.6" Full HD, 16GB, SSD 512GB, Intel UHD Graphics, Windows 10 Home S, argintiu

      Design-ul este unul relativ simplu, nu apar elemente care sa impuna noutate, dar acest lucru nu trebuie sa ne deranjeze mai ales ca laptopul per total arata foarte bine. Finisajele sunt foarte bine realizate, la fel si coromatica care cu siguranta va atrage atentia multor utilizatori. Carcasa solida ii ofera acestuia avantajul de a cantari nu mai mult de 1.69 Kg. Balamalele sunt rezistente datorita scheletului metalic si sunt suficient de rigide incat sa pastreze pozitia ecranului fara sa vibreze dar in acelasi timp sa permita deschiderea cu o singura mana. Laptopul arata extraordinar pe birou, fiind de asteptat sa atraga toate privirile celor din jur. Odata ce ai terminat lucrul cu el, in formatul pliat, abia daca devine sesizabil in rucsacul de spate, fapt care iti va da impresia cateodata ca l-ai uitat pe masa la birou.

       Ecranul este acelasi display de 15.6 inchi, Full HD, un model care beneficiaza de caracteristica anti-reflexie, care permite o receptie buna a imaginilor si culorilor chiar si in conditii de luminozitate puternica. Calitatea imaginilor este absolut incantatoare, standardul Full HD avand meritele sale in ceea ce priveste redarea cat mai in detaliu a informatiilor foto/video. Afisajul Full HD ofera, de asemenea, o tehnologie de panoramare de 178 ° pentru a va asigura ca culorile si contrastul raman vii si indraznete, chiar si atunci cand sunt vazute la unghiuri ascutite. Marginile ultra-subtiri aproape ca se unifica cu tot ecranul, lucru care imi place foarte mult deoarece ai o vedere mult mai buna in ansablu care te face sa uiti ca te afli in fata unui monitor de laptop. Pannel-ul este unul de tip Anti-Reflective, fapt ceea ce sporeste corectitudinea si claritatea la care sunt transmise imaginile in format Full HD. 

       Pozitionarea tastelor, este inteligent aleasa, astfel incat spatiul oferit sa fie unul suficient de mare, pentru o precizie buna la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si este familiar cu functii ca drag and drop, multitouch, si scroll up and down. L-am luat la butonat destul de intens, iar sunetul tastelor nu este acelasi de clampanit insistent, butoanele nu se blocheaza asigurand o cursa optima pana la capat, foarte silentios. Mi-ar fi placut totusi sa vad si o tastatura cu functie de iluminare, mai ales daca dorim sa lucram si pe timp de noapte, dar acest lucru se poate rezolva prin achiztia unei lampi de intensitate mai mica.

      La capitolul performante tehnice, HP 15s-fq1029nq beneficiaza de un procesor pe 2 nuclee, Intel Core i5 1035G1, care ruleaza la frecventa de 1.0 Ghz, posibil maxim 3.6 Ghz in modul Turbo Boost. Acesta a fost configurat pe o arhitectura de tip Ice Lake, ultima disponibila in ordine cronologica ce ofere un balans optim in ceea ce priveste consumul energetic si performantele in frecventa. La capitolul memorie dispune de 16 Gb DDR4(2/2 sloturi ocupate), iar socarea de date se va face pe un SSD ultrarapid de 512 Gb ce permite deschiderea sistemului de operare in doar cateva secunde. Laptopul raspunde foarte bine la comenzi, procesul de punere in functiune fiind foarte rapid chiar si cu mai multe aplicatii pornite in background. Sistemul de operare preinstalat, Windows 10, face posibila folosirea acestuia de indata ce il primesti acasa.

    Placa video este un model integrat pe placa de baza, deci nu ar trebui sa avem prea multe pretentii din acest aspect, dar chiar si asa va duce fara probleme anumite jocuri de generatie mai veche. Nu este un laptop gaming, prin urmare nu ar fi fost necesara prezenta unei placi dedicate. Placa video se descurca excelent cu filmele Full HD si chiar Ultra HD. Chiar si asa gasesti destul de multe jocuri, de generatii mai veche, ce vor rula fara probleme pe aceasta configuratie fara placa video dedicata. 

      Experienta audio este una extraordinara, acesta dispune de doua difuzoare stereo duale, de putere 3 W. De asemenea, ofera optiuni de setare manuala, astfel incat sa poti controla complet mixul audio. Pentru un plus de calitate si rezonanta audio la volum maxim, HP Audio Boost, amplifica si mai tare sunetul astfel incat calitatea audio sa o depaseasca pe cea emisa de laptopurile banale. 

      Pe partea de conectivitate, laptop-ul HP 15s-fq1029nq beneficiaza de numeroase porturi de conectare astfel: 2 porturi USB 3.1 gen 1, un port USB 3.1 type C o iesire HDMI, VGA, iesire audio, suporta bluetooth 4.2 si conexiune la internet prin LAN de pana la 1000 Mb/s si cititor carduri SD. In ceea ce priveste autonomia pe baterie, acesta este capabil sa ofere un timp de lucru de pana la 10 ore. Greutatea nominala de doar 1.69 Kg, fac din acest model sa fie alagerea ideala, pentru cei care obisnuiesc sa calatoresca foarte mult, sau sa lucreze in deplasare. Pe partea de securitate, laptopul HP beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante. Asa cum il caracterizeaza si cei de la HP, acest model este unul dintre cele mai subtiri  si usoare laptopuri convertibile din lume, proiectat pentru a fi utilizat oriude si oricand.

Recomandare:

     Este unul din modelele care l-as putea recomanda oricand tuturor, un sistem portabil performant, disponibil la un pret corect: Verifica oferta pret

    In plus, zilele acestea beneficiaza si de o reducere consistenta, pret care il pune pe lista celor mai bune produse din aceasta marja de pret: Verifica pret redus

Laptop HP 15s-fq1029nq, Intel Core i5-1035G1 pana la 3.6GHz, 15.6" Full HD, 16GB, SSD 512GB, Intel UHD Graphics, Windows 10 Home S, argintiu