Laptop Gaming HP Pavilion 15-dk0043nq, performante, review

     HP Pavilion 15-dk0043nq este un laptop dedicat de gaming configurat pentru a asigura performantele de care ai nevoie pentru a iesi de fiecare data castigator. Laptopul HP Pavilion 15-dk0043nq este special conceput pentru a accelera toate activitatile. Fie ca te ocupi de divertisment, creatie sau te joci, procesorul Intel Core si placa video dedicata sunt componente care vor lucra impreuna pentru a accelera tot ceea ce faci. Acest laptop va face fata cu succes tuturor activitatilor desfasurate pe el si ofera un nivel superior de protectie. Are dimensiunile de 360 x 23.4 x 256 mm și cântărește numai 2,23 kg, ceea ce este puțin surprinzător în rândul gamei pentru gaming. În general laptopurile pentru jocuri sunt mult mai grele, în unele cazuri ajung chiar și la 4 kg. În schimb modelul acesta îl vei putea transporta cu ușurință chiar și în vacanțe pentru noi experiențe în ceea ce privește gamingul.

slide 3 of 6,show larger image, hp pavilion gaming - 15-dk0003nq

   Carcasa laptopului este fabricata din aluminiu si plastic, masoara 23.4 mm grosime si cantareste 2.25 kg. Metalul ii va conferi laptopului rezistenta la socuri, permitand utilizarea indelungata a laptopului. Pot spune ca sunt absolut impresionat de ce au putut realiza cei de la HP, un laptop care se comporta exemplat in actiunea jocurilor video, arata calitate si la exterior iar pretul este unul cat se poate de accesibil daca ne raportam la alte modele din zona gaming. Partea interesanta pe care o apreciez la acest model este ecranul WLED de 15.6 inchi de 250 niti, ce ofera o experienta grafica buna pentru intra in atmosfera de actiune propusa de jocurile video alese. Acest display este iluminat din spate cu WLED-uri, cu micromargini incat parta de ecran sa nu fie mereu in centrul atentiei.        Laptop Gaming HP Pavilion 15-dk0043nq cu procesor Intel® Core™ i5-9300H pana la 4.10 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 512GB SSD, GeForce GTX 1650 4GB, Free DOS, Black
    HP Pavilion 15-dk0043nq foloseste o arhitectura de ultima generatie de tip Coffe Lake care a tot fost laudata in toate comparativele de anul acesta, oferind performante bune in raportul consum – putere de lucru. Sistemul de racire ofera o ventilare de eficienta la interior a componentelor astfel incat acestea in timp sa nu se incalzeasca. Indiferent de momentul zilei, acesta poate fi utilizat la maxim fara probleme, in conditii de lumina puternica (afisaj mat) sau a lipsei de lumina, folosind tastatura iluminata. 

      Tastatura este definita printr-un un set de taste ce sunt bine delimitate cu un spatiu suficient de mare pentru a facilita scrierea rapida, pozitionarea acestora fiind in zone usor accesibile si intuitive. Touchpad-ul raspunde bine la comenzi si beneficiaza de functie multi – touch. Intensitatea luminoasa poate fi reglata cu ajutorul tastelor functionale in 3 trepte diferentiale. Materialele folosita in constructia acesteia aduc aminte faptul ca avem in fata un device premium, ce nu da senzatia de ieftin, cu se intampla in cazul modelelor de serie in care plasticul mai scartaie pe la imbinari sau butoanele au un joc enervant. Cursa scurta a apasarii fiecarui buton aduce un plus de rapiditate in ceea ce priveste actiunile utilizatorului, acestea fiind preluate imediat de centrul de comanda ascuns la interor. In batalia cu adversarii tai, acest avantaj poate insemna minima diferenta care poate face departajarea dintre cei care castiga si pierzatori.

                    slide 2 of 6,show larger image, hp pavilion gaming - 15-dk0003nq

     Display-ul de tip LCD are o diagonala de 15.6 inchi si este capabil sa redea continut la o rezolutie de Full HD. Imaginile si clipurile se vor vedea in culori superbe, cat mai apropiate de realitate, cu detalii bine conturate indiferent de luminozitatea aleasa. Fiecare detaliu este reprodus pe acest afisat FHD impecabil, astfel incat activitati ca editare foto sau rularea jocurilor ce contin detalii semnificative de informatie sa fie perceptibile la cel mai inalt grad ochiului. Display-ul beneficiaza si de caracteristica IPS si anti-glare –  ce face sa nu luceasca in cazul luminii puternice. E pur si simplu o placere sa lucrezi in fata acestui laptop.

     Performantele tehnice sunt asigurate de procesorul cu 4 nuclee fizice Intel i5 9300H tactat la o frecventa de 2.4 Ghz ce poate urca chiar si la 4.1 Ghz in modul Turbo Boost. Foloseste o memorie RAM de 8 Gb DDR4 (1/2 sloturi de memorie sunt ocupate) iar spatiul de stocare este reprezentat de un HDD de un SSD de 512 Gb. Laptopul a fost conceput special pentru a functiona eficient si foarte fiabil la o viteza mare. DDR4 reprezinta o memorie RAM cu o latime de banda mare, utila in special in activitatile de tipul multitasking si jocuri. Toate laptopurile si calculatoarele dotate cu aceasta tehnologie au performante imbunatatite. Cei 8 GB DDR 4 sunt extrem de utili, insa facilitatile nu se opresc aici. Poti mari memoria RAM pana la 32 GB si vei beneficia de o viteza imbunatatita.

      Placa video dedicata de la Nvidia GeForce GTX 1650 cu un share de memorie video de 4 Gb ofera tot suportul necesar rularii celor mai noi jocuri video la detalii maxime. Tehnologia Nvidia CUDA face ca aceasta sa fie activa doar atunci cand este strict necesar, restul aplicatiilor fiind rulare folosind placa video integrata. Astfel consumul energetic nu va fi influentat semnificativ de prezenta unei placi dedicate, ea intrand in functiune doar atunci cand este absolut necesar. Placa video este un model cu performante high ce va permite sa vizionati in conditii perfecte filmele la rezolutie mare (Full HD, 4K sau noul standard 8K) si sa rulati cu detalii video bune ultimele aparitii in materie de jocuri PC. Cu doua difuzoare HP,HP Audio Boost si reglaje particularizate de expertii de la B&O PLAY, vei beneficia de un sunet autentic si bogat ce te va impresiona de la prima interactiune cu acesta.

    Acesta sta foarte bine si la capitolul conectivitate fiind dotat cu 3 iesiri USB 3.1 type A si o iesite 3.1 type C, o iesire HDMI, port VGA, port de LAN si modul de wireless. Placa de retea este una compatibila cu internetul de mare viteza 10/100/1000, la fel si repeptorul wireless care stie 802.11 ac 2×2. Este dotat cu cititor card SD precum si camera web VGA cu microfon integrat utila atunci cand folosesti atat retelele de socializare cat si la conversatiile pe Skype. In ceea ce priveste conectivitatea, acest laptop se poate conecta atat prin cablu cat si wireless. Cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, laptopul va comunica foarte bine cu telefonul, tableta sau imprimantele utilizate si chiar cu alte laptopuri si calculatoare din proximitate, ori de cate ori este nevoie.

    Cantareste aproximativ 2.23 Kg, fiind astfel un dispozitiv nu foarte greu, usor de transportat in rucsacul pentru munca. In privinta autonomiei, acest HP Pavilion 15-dk0003nq surprinde placut prin posbilitatea de a duce functionarea sa pana la limita de 10 ore in cazul in care obisnuiesti sa rulezi sarcini obisnuite, navigare, web browsing si de 3-4 ore in conditii de rulaj intens, gaming sau editare foto/video. Echipat cu o multitudine de functii inteligente, acest sistem gaming este capabil sa ofere o experienta de lucru eficienta si placuta pentru un confort asteptat, facand economii semnificative la capitolul energetic. In plus, are un aspect foarte rafinat, capitol la care isi depaseste majoritatea competitorilor.

Recomandare:

      Este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant ultraportabil disponibil la un pret accesibil: Vezi oferta pret

      Deasemenea zilele acestea il puteti gasi la un pret redus, acesta face parte dintr-o campanie de reduceri avand un discount destul de semnificativ: Vezi pret actualizat

Laptop Gaming HP Pavilion 15-dk0043nq cu procesor Intel® Core™ i5-9300H pana la 4.10 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 512GB SSD, GeForce GTX 1650 4GB, Free DOS, Black