Laptop ASUS X509JA-EJ030R, performante (review)

   Intr-o configuratie noua, ASUS X509JA-EJ030R pune in lucru orice proiect interesant pe care il sustii la viteza maxima in ritm accelerat. Daca actualul laptop nu mai da randamentul dorit, ASUS X509JA-EJ030R poate fi o alegere cat se poate de interesanta zilele acestea. Designul si forma proprie il apropie si mai mult de formatul ultraportabilelor pentru a fi astfel mult mai usor de purtat de diastanta mari, la munca, sau biroul mobil de oriunde. In plus sistemul de operare gata preinstalat, Windows 10 Pro, face posibil lucru cu acesta imediat ce il primesti acasa. Este o solutie completa atat hardware si software pe care sa te bizui mereu cand e nevoie. 

Laptop ASUS X509JA-EJ030R, Intel Core i5-1035G1 pana la 3.6GHz, 15.6" Full HD, 8GB, SSD 512GB, Intel UHD Graphics, Windows 10 Pro, gri       Atat interiorul cat si exteriorul iese in evidenta prin culoarea metalizata „silver grey” o nuanta care iti da impresia ca e un device dintr-un alt range de pret. Plasticul ce acopera monitorul din spate are o nuanta mata, ce nu retine urmele de amprenta, tot aici iesind in evidenta sigla scrisa cu litere mari de la „Asus”

     Ecranul in format Full HD de 15.6 inchi se prinde de restul corpului cu ajutorul unor balamale trainice ce ofera posibilitatea balansarii pe spate a acestuia pana la un unghi de 145 de grade. Caracteristica anti-glare elimina din efectul de lucire a acestuia, pentru a obtine astfel un unghi de vizibilitate mult mai bun. Culorile sunt reproduse excelent, dar trebuie sa ai grija sa nu il expui in lumina puternica deoarece vizibilitatea are de suferit. Pentru nivelul acesta de pret, ASUS X509JA-EJ030R ofera utilizatorului obisnuit o exprimare excelenta in privinta modului de redare imagini, pe ecranul sau.

    Tastatura cuprinde toate butoanele posibile, atat blocul lateral pentru acces rapid la cifre cat si layout-ul standard Qwerty EN. Butoanele au o spatiere foarte bune lucru care confirma inca o data utilitatea acestuia ca instrument de scriere si utilizare in cadrul retelelor sociale. Iti este practic aproape imposibil sa gresesti la redactare, spatiile fiind mai mult decat generoase. Apasatul butoanelor ofera o cursa scurta, fapt ceea ce favorizeaza rapiditatea iar sunetul la apasatu nu este acel clampanit enervant de care eram obisnuiti sa il auzim la laptopurile ieftine. In partea centrala laptopul ASUS X509JA-EJ030R beneficiaza de instrumentul de tip touchpad ce suporta multi-gesture, care beneficiaza de o sensibilitate buna la atingere dar cat sa nu preia din comenzi in mod involuntar la trecerea mainii pe deasupra. Tehnologia ASUS Smart Gesture utilizeaza o combinatie inteligenta de componente hardware si optimizare la nivel software pentru a va oferi o precizie ridicata in controlul dispozitivului. Utilizarea unor tehnici sofisticate de productie, imprumutate de la ecranele tactile pentru smartphone-uri, face posibila atingerea unui nivel foarte ridicat de sensibilitate at touch pad-ului, ce va permite sa faceti zoom sau sa navigati printre diferitele pagini web cu foarte mare usurinta.

Laptop ASUS X509JA-EJ030R, Intel Core i5-1035G1 pana la 3.6GHz, 15.6" Full HD, 8GB, SSD 512GB, Intel UHD Graphics, Windows 10 Pro, gri

    Performantele tehnice sunt asigurate de procesorul cu 4 nuclee Intel i5 1035G1, tactat la frecventa nominala de 1,0 Ghz, ce poate urca pana la 3,6 Ghz in modul Turbo Boost. Alte aspecte care trebuiesc luate in seama sunt memoria de 8 Gb (DDR4 ~ 2400 Mhz), placa video integrata Intel UHD Graphics dar si spatiul de stocare care este reprezentat de un SSD de 512 Gb. Pentru imbunatatirea performantelor pe viitor, poti adauga inca o placuta de memorie, capacitatea maxima suportata fiind de 16 Gb. Este un sistem premium ce faciliteaza o procesare rapida de date, sau acces la fisierele de interes de pe hard disck. Aplicatiile instalate sunt executate rapid, incarcarea fiind de ordinul a cateva secunde.

   Tehnologia ASUS IceCool ofera laptopului ASUS X509JA-EJ030R un design intern unic ce rezolva problemele de confort cauzate de supraincalzire prin prevenirea acumularii nedorite de caldura in zona suportului pentru palme. Aceasta pastreaza o temperatura de 28°C – 35°C la suprafata suportului pentru palme – semnificativ mai mica decat temperatura normala a corpului uman. Aceasta structura interna exclusiva plaseaza componentele generatoare de caldura la distanta maxima fata de punctul de interactiune cu utilizatorul si, prin utilizarea sistemului performant de racire cu radiatoare si orificii de aerisire.

    ASUS X509JA-EJ030R nu va da un randament foarte bun in ceea ce priveste jocurile video, placa video integrata fiiind una destul de slaba. Vei putea totusi rula unele variante de jocuri de acum 4-5 ani in conditii optime dar fara prea multe sanse in ceea ce priveste jocuri de ultima generatie. Sunetul ofera o experienta chiar inedita, si vedem aici ca avem chiar un sistem audio foarte bun din partea celor de la ASUS, avand sistemele de filtrare complexe ICEpower, si Sonic Master, cu o putere totala de 4 W. Elementele suplimentare de procesare a semnalului audio ajuta la optimizarea performantelor componentelor hardware, filtrand zgomotul si imbunatatind claritatea audio.

      Acumulatorul Li-On de capacitate 2 celule ii asigura acestuia o autonomie ridicata de pana la 6-7 ore in conditii de utilizare medie. Nu vei avea nici probleme din punct de vedere al portabilitatii, deoarece acesta cantareste aproximativ 1.9 Kg. Il vei purta cu usurinta in rucsacul de munca, in spate, fara sa simti deloc greutatea sa care apasa asupra umerilor. Pe partea de securitate, laptopul Asus beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante.

      Pe partea de conexiuni acesta suporta un transfer de date in internet de pana la 1000 Mb, suporta Wi-Fi, transfer fisiere prin bluetooth, are 1 port USB 3.2 type A si altul USB 3.2 -type C + alte doua USB 2.0, HDMI si un cititor card. Ai la dispozitie si o camera web cu microfon incorporat utila in special in convorbirile de pe Skype. Transfer de fisiere cu dispozitivele din zona poti face prin intermediul adaptorului bluetooth 4.1. Ca metoda de securizare a datelor, laptopul Asus beneficiaza de sistem parolare BIOS. ASUS X509JA-EJ030R este un laptop care aduce un plus de personalitate stilului propriu de munca, cu un design reusit si un control foarte bine definit al performantelor folosind o configuratie hardware echilibrata in toate planurile. In plus daca se defecteaza cumva in perioada garantiei (24 de luni), prin serviciul Free-pick up and return, laptopul este preluat prin curier rapid, in vederea repararii, si livrat inapoi la fel de rapid, tot prin curier.

Recomandare:   

      Laptopul ASUS X509JA-EJ030R este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

      Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

Laptop ASUS X509JA-EJ030R, Intel Core i5-1035G1 pana la 3.6GHz, 15.6" Full HD, 8GB, SSD 512GB, Intel UHD Graphics, Windows 10 Pro, gri