Laptop ASUS ZenBook 14 UM431DA-AM030, review

    ASUS ZenBook 14 UM431DA-AM030 este un laptop suprem ce integreaza cele mai noi tehnologii disponibile pe piata la ora actuala, un device cat portabil care nu face rabat la tehnologia de ultima generatie, chiar daca se incearca pastrarea unor dimensiuni cat mai compacte. Un ultraportabil excelent in cazul iubitorilor de calatorii, lucrului de la distanta sau in ideea in care este fortat de imprejurari sa porti dupa tine mereu un laptop in rucsac, pentru a sta mereu in contact cu activitatile de interes. Putem spune ca este un laptop premium, deoarece pretul nu este unul tocmai accesibil, dar in din moment ce toate componentele sunt minimizate la maxim pentru a incapea intr-o unitate de lucru mai mica de numai 14 inchi, acesta este conform cu realitatea. Un lucru esential este si faptul ca aceasta subdimensionare nu inseamna si performante de joasa calitate, laptop-ul ASUS ZenBook 14 UM431DA-AM030 fiind unul destul de bine vazut din toate punctele de vedere, atat hardware cat si ca design exterior. Folosind cele mai noi tehnologii hardware de la AMD, laptopul Asus e gata sa iti ofere habitatul optim care sa ofere ideilor tale de lucru si distractie punctul de pornire.

Laptop ASUS ZenBook 14 UM431DA-AM030, AMD Ryzen 7-3700U pana la 4GHz, 14" Full HD, 16GB, SSD 1TB, AMD Radeon RX Vega 10, Endless OS, Utopia Blue

   Tastatura este un alt element de design de care pur si simplu m-am indragostit, un model facut dintr-o singura bucata, care ofera spatii suficient de mari la tastare si precizie chiar si in cazul meu, eu care de multe ori sunt grabit in tot ceea ce fac. Un alt element de importanta este de precizat si faptul ca este iluminata LED, pe 3 nivele de intensitate, este placuta la atingere si nu aduce deloc zgomot de fundal in timp ce o folosesti. Touch-pad-ul ofera precizie si dimensiunea perfecta pentru confort si acuratete maxima. Partea de noutate este data de touchpad-ul care detine calitatea de proiectie a unei mini tastaturi cu numere, inlocuind astfel cu succes blocul numerar din dreapta, intr-o pozitie mult mai comoda oricarui utilizator.  Vei aprecia cu siguranta nu doar extraordinara putere a acestuia, ci si atentia speciala acordata detaliilor constructive – cum ar fi balamaua exclusiva ErgoLift  dar si frumusetea nemuritoare a designului, cu finisajul sau senzational Albastru Utopic (Utopia Blue) pus si mai mult in evidenta de noile accente argintii ale ecranului. ASUS ZenBook 14 UM431DA-AM030 este cu adevarat o bijuterie de calcul, care surprinde in mod placut inca d ela prima utilizare.

Laptop ASUS ZenBook 14 UM431DA-AM030, AMD Ryzen 7-3700U pana la 4GHz, 14" Full HD, 16GB, SSD 1TB, AMD Radeon RX Vega 10, Endless OS, Utopia Blue

 

     Constructia este unul din atuu-rile la care s-a lucrat special pentru aceasta serie, permite rabatarea ecranului pana la un unghi de 180 de grade, este solida, iar materialele de calitate isi spun cuvantul in ceea ce priveste aspectul sau exterior. Laptop-ul este construit in totalitate din aluminiu si cantareste aproximativ 1.39 Kg, fiind astfel un instrument de calcul pe care il vei putea cu usurinta lua dupa tine in bagajul de calatorie. Constructia este una extrem de solida, fiind testata de nenumarate ori in testele de siguranta de productie Asus. Acest laptop detine certificarea Military Grade, care este atribuita aparatelor electronice cu statut anti-soc, rezistente la socuri mecanice, umezeala sau praf. Bineinteles ca nu recomand sa il supui testelor de anduranta, acest grad fiind o masura in plus de siguranta la posibile accidente.

    Display-ul de numai 14 inchi suporta o rezolutie Full HD, cu 1920 x 1080 pixeli, acesta fiind capabil sa reproduca chiar si cele mai imposibil de redat detalii, astfel incat experienta ta in fata laptopului sa fie una captivanta. In plus acesta vine si cu suport tactil, care va face ca navigarea prin meniul sistemului sa fie una interactiva, asemenea unei tablete. Ecranul detine caracteristica Wide-View, fiind astfel capabil sa reproduca imagini in format amplu, cu unghiuri de deschidere generoase. In plus caracteristica antireflex, elimina din reflexiile generate totul ca imaginea generata sa nu fie distorsionata si sa pierzi din detalii.

     Puterea de calcul este data de procesorul cu 4 nuclee din seria AMD Ryzen 7, tactat la frecventa de 2.3 Ghz. Desi pare destul de mica aceasta frecventa, nu e deloc asa, acest minim fiind atins atunci cand necesarul de resurse pentru rularea aplicatiilor nu este unul extraordinar, iar in cazul sarcinilor mai consumatoare, frecventa va creste pana la un maxim de 4 Ghz. Este o actiune inteligenta din partea celor de la Asus care asa ajung sa conserve mult mai bine energia din baterie, laptopul de fata avand o autonomie de pana la 12 ore.

     Memoria RAM disponibila pentru acest model este de 16 Gb (2133 Mhz) in timp ce spatiul de stocare este asigurat de o unitate de tip SSD ultra-rapida de 1 Tb. SSD-ul are mai multe avantaje in fata unul HDD clasic, ofera un timp de acces mult mai rapid la fisiere (sistemul de operare se va incarca in doar cateva secunde), consuma mai putin si se potriveste perfect in cazul laptop-urilor de dimensiuni mai mici. E un avantaj major alegerea unui SSD de capacitate mare, deoarece astfel nu mai probleme de stocare, iar viteza de acces nu este alterata ca atunci cand este folosit un HDD clasic in paralel.

     Placa video integrata este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. Experienta grafica este dublata de un sunet stereo pe masura, tehnologia Harman Kardon cu care sunt dotate cele doua difuzoare ale portabilului genereaza o ambianta placuta, calitativa.

     Pe partea de conexiuni trebuie sa stii ca acesta nu vine dotat cu o unitate optica dar acest lucru nu va fi un impediment deoarece acesta exceleaza la celelalte capitole fiind dotat cu o multime de alte porturi: 3 porturi USB de toate tipurile: unul 2.0, altul 3.0 si altul 3.1, o iesire HDMI, cititor card si o camera video HD cu microfon incorporat utila pentru cei care vor sa comunice pe retelele de socializare sau pe Skype. Conectarea cu alte dispozitive se poate face si cu ajutorul functiei bluetooth, aceasta avand incorporat un adaptor 4.2. Laptopul beneficiaza de o garantie exclusiva din partea Asus, timp de 2 ani, ai parte de serviciul pick-up and return ce iti preia laptopul defect cu ajutorul unui curier de acasa si il returneaza la fel ca la transmitere, intr-un timp foarte scurt.

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti sa te bucuri de functionalitatile unui portabil veritabil, are o autonomie ridicata, performante optime si este disponibil la un pret excelent: Verifica oferta pret


       Profita zilele acestea de reducerile curente si achizitioneaza-l la un pret accesibil: Verifica pret redus

 

Laptop ASUS ZenBook 14 UM431DA-AM030, AMD Ryzen 7-3700U pana la 4GHz, 14" Full HD, 16GB, SSD 1TB, AMD Radeon RX Vega 10, Endless OS, Utopia Blue