Laptop ASUS A541UV-XX744 – Review si specificatii tehnice

      ASUS A541UV-XX744 este un laptop de succes daca esti un utilizator experimentat care este in cautarea unui model care sa ofere un plus de valoare la capitolul dotari pentru a putea fi folosit in  domenii cat mai diferite. Nu putem spune ca exceleaza la viteza de lucru, fiind prezente o serie de componente care ofera mai degraba o viteza de lucru medie, are placa video dedicata, procesor de lucru destul de bun spatiu de stocare suficient pe HDD, totul integrat pe o arhitectura de tip Skylake. Skylake este o arhitectura noua ce defineste un nou standard al consumului, astfel consumul este mult mai bine optimizat pentru a avea mai departe o autonomie mai mare pe baterie si o viteza de lucru net superioara. 

       Designul este futurist, finisajele sunt executate perfect iar suprafata prezinta un model cu aspect metalic in culori mai deschise la interior si ceva mai inchise pe capac. Carcasa este construita dintr-un plastic solid ce nu lasa senzatia de ieftin, este foarte placut la atingere si este rezinstent la uzura. Acesta nu cantareste mai mult de 2 Kg, lucru care este vizibil prin faptul ca are un profil foarte subtire.

       Ecranul LED de 15.6 inchi este acelasi ca pe toate modelele Asus, suporta o rezolutie HD cu 1366 x 768 pixeli si este capabil sa reproduca imaginile foarte bine respectand un standard al culorilor foarte bine definite. Caracteristica glare va elimina cu succes efectul de lucire, permitand astfel posibilitatea de a urmari pe intregul ecran imagini clare din orice unghi, chiar si atunci cand lumina din camera este puternica.

       Tastatura nu este zgomotoasa, se actioneaza rapid iar cursa de executie este una stransa, pentru a crea astfel rapiditate in preluarea comenzilor intr-un timp cat mai scurt. 

       La capitolul performante sta foarte bine, astfel poate fi folosit pentru sarcini clasice (office, web, multimedia) dar si pentru cele care necesita mai multe resurse hardware, atat dinspre partea de procesare cat si video. Astfel, laptop-ul ASUS A541UV-XX744 vine dotat cu un procesor Intel Core i3 6006U tactat la frecventa de 2.0 Ghz, construit pe o arhitectura de tip Skylake. Fiind un model U, acesta este optimizat pentru un consum mai mic, lucru care se va vedea in timp pe partea de autonomie. Arhitectura de tip Skylake este prin definitie una care permite un mai bun management al energiei consumare, oferind in acelasi timp performante mult mai bune pe partea de viteza si procesare.

        Memoria RAM de 4 Gb este una de tip DDR4 si opereaza la o frecventa superioara de 2133 Mhz pe un singur slot de memorie. Pentru stocare acesta beneficiaza de un HDD de 500 Gb cu o viteza de lucru 5400 rpm. As fi preferat aici totusi un SSD, dar niciodata nu poate fi prea tarziu pentru un SSD ulterior.

       Placa video dedicata Nvidia GeForce 920MX ofera resurse video nepretuite asta daca doresti ca din cand in cand sa te mai joci cate ceva. Nu este o placa video din categoria High Performance, dar chiar si asa se va descurca de minune in cazul unor jocuri care nu sunt solicitante din punct de vedere al graficii. Tehnologia Nvidia Optimus o decupleaza pe aceasta in momentul in care se observa faptul ca utilizatorul nu are nevoie de resurse video din abundenta, se trece astfel pe placa integrata, pentru a economisi energie in baterie.

       Pe partea de conectivitate, laptop-ul Asus beneficiaza de numeroase porturi de conectare astfel: doua porturi USB, unul 2.0 si altul 3.0, o iesire HDMI, VGA, iesire audio, suporta bluetooth si conexiune la internet prin LAN de pana la 100 Mb/s, are unitate optica de tip DVD RW si cititor carduri SD. Bateria incorporata de 3 celule ii va asigura acestuia o autonomie sporita de pana la 5-6 ore de utilizare. 

Recomandare:

       Este unul din modelele care l-as putea recomanda oricand tuturor, un sistem portabil performant, disponibil la un pret corect: Verifica oferta pret

       In plus, zilele acestea beneficiaza si de o reducere consistenta, pret care il pune pe lista celor mai bune produse din aceasta marja de pret: Verifica pret redus

 

Laptop ASUS A541UV-XX744 cu procesor Intel® Core™ i3-6006U 2.00 GHz, Skylake, 15.6", 4GB, 500GB, DVD-RW, NVIDIA® GeForce® 920MX 2GB, Endless OS, Chocolate Black